INFO BANNER

ΤΑ "ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ" ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ! ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

«Οίκος ευγηρίας» στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης«Οίκος ευγηρίας» του Μανώλη Κορρέ από την Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. 

Σκηνοθετικό σημείωμα
Ο «Οίκος ευγηρίας» του Μανόλη Κορρέ καταγράφει λεπτομερώς και με ακρίβεια όλα όσα συμβαίνουν σε πολλά γηροκομεία στη χώρα μας και όχι μόνο.

Εγκατάλειψη ανήμπορων ψυχών, από τα παιδιά τους, γιατί όταν γεράσει ο άνθρωπος δυστυχώς συνήθως είναι βάρος για τις οικογένειές τους.
Λες και νομίζουν οι νέοι, ότι ποτέ δε θα περάσουν και οι ίδιοι το κατώφλι της τρίτης ηλικίας.

Επίσης το έργο πραγματεύεται την εκμετάλλευση στο έπακρο αυτών των ανθρώπων από τις διοικήσεις των ευαγών δήθεν ιδρυ¬μάτων.
«Συνεργός» σ'αυτό το στημένο παιχνίδι τα μέσα ενημέρωσης που στο όνομα της τηλεθέασης παρουσιάζουν, πολλές φορές, μια εικονική πραγματικότητα αντί να υπηρετούν την αλήθεια και να ξεμπροστιάζουν τα κακώς κείμενα.

Κι όλα αυτά διαποτισμένα με γερές δόσεις χιούμορ, με εστίες αντίστασης κάποιων ασυμβίβαστων χαρακτήρων, που διατηρούν αναμμένη την ελπίδα, ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, αν δεν μένουμε σιωπηλοί, απαθείς και αντιστεκόμαστε ενάντια σε κάθε τι σάπιο.

Η σκηνοθετική ματιά είδε το έργο, σήμερα εν έτει 2017, από μια άλλη οπτική γωνία όπου όλη η Ελλάδα κοντεύει να καταντήσει, ένα απέραντο γηροκομείο με το φευγιό των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό για την αναζήτηση της όποιας ελπίδας.

Το στοίχημα της διαχρονικότητας του κειμένου θα κερδηθεί, όταν θα δείτε, αγαπητοί φίλοι θεατές, την παράσταση και φύγετε από το θέατρο συγκινημένοι, αποφορτισμένοι αλλά και με τη σπίθα στα μάτια σας ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το θέλουμε εμείς οι ίδιοι πραγματικά.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Κυρμπάση
Σκηνογραφική-ενδυματολογική επιμέλεια: Σοφία Ιεροδιακόνου
Μουσική επιμέλεια: Ντίνα Ντισλή
Φωτισμοί: Γρηγόρης Μόσχου
Σχεδιασμός έντυπου υλικού.         : Σοφία Ιεροδιακόνου
Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου: Θεόφιλος Λάλος
Επιμέλεια έντυπου υλικού.            : Σοφία Ιεροδιακόνου


Παίζουν 
Βάντα Ερμείδου, Ηλίας Μπερμπέρης, Σοφία Ιεροδιακόνου, Νίκος Μαλούδης, Δημήτρης Δήμου, Βαγγέλης Καραμπάσογλου, Γιάννης Λάσκος, Τάνια Βρατσκίδου, Τζένη Σταθοπούλου, Σμαρώ Τσιφουτίδου, Ελευθερία Νάκου, Παναγιώτης Παπαντωνίου, Ντίνα Ντισλή, Γρηγόρης Σούγγαρης, Ηλιάνα Αγρογιάννη, Δανάη Γεωργιάδου, Θοδωρής Κουστολίδης, Κέλλυ Κυρμπάση, Ζωή Ταυλαρίδου, Χριστίνα Τσοντίλη, Θεόφιλος Λάλος.

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης
Παρασκευή 07, Σάββατο 08, Κυριακή 09 Απριλίου 2017
Ώρα έναρξης παραστάσεων 20:30

Προπώληση εισιτηρίων         : 4 ευρώ
Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο: 6 ευρώ
**Τα προπωλημένα εισιτήρια οφείλουν να κλείσουν θέση τηλεφωνικά, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 07/04 & ώρα 19:00.

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Π.Κ.Θ. 
Τηλ: 231046155  &  2310463423


Δεν υπάρχουν σχόλια: