INFO BANNER

ΤΑ "ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ" ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ! ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΥΛΑΙΑ ΠΑΕΙ…..ΑΥΛΑΙΑ!
Χαράς Ευαγγέλια για τους θεατρόφιλους της Θεσσαλονίκης! Το πολιτιστικό περιοδικό της πόλης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θεατρικό φεστιβάλ και φυσικά επέλεξε το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ για να το φιλοξενήσει, ένα χώρο οικείο σε όλους μας, καλόγουστο και άρτια εξοπλισμένο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, από 7-22 Νοεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που έχει διαχρονικά αποδείξει την αγάπη της για το καλό θέατρο, θα παρουσιαστούν μια σειρά παραστάσεις με ξεχωριστό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, παραστάσεις που επιλέχθηκαν με κριτήριο να προσθέσουν ένα επιπλέον πολιτιστικό γεγονός στο ήδη πλούσιο καλλιτεχνικά χαρτογραφημένο status quo της πόλης μας, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Το φιλόδοξο ξεκίνημα  ενός νέου θεσμού, του θεατρικού φεστιβάλ ΑΥΛΑΙΑ, θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή με μόνο κριτήριο την αποδοχή του κοινού χρονιά με την χρονιά, που προσωπικά τη θεωρώ δεδομένη. Μοναδική ένστασή μου είναι να μη συμπίπτει χρονικά τις επόμενες χρονιές με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ώστε να δίδεται η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν πλήρως και άτομα, που ενδεχομένως αφιερώνουν αρκετές ώρες στις σκοτεινές αίθουσες στα πλαίσια αυτού του θεσμού!
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων:7-8/11 «Λωξάνδρα» της Μαρίας Ιορδανίδου
 σε σκηνοθεσία της Άννα Βαγενά με πρωταγωνίστρια την ίδια.


9-10/11 «Αυτός και το παντελόνι του»
του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη και πρωταγωνιστές τον Κώστα Αρζόγλου και τον Πάνο Μπόρα.


11/11 "Οι σιδεράδες" του Μίλος Νίκολιτς.
 Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου  Ερνέστος Βουτσίνος  Έφη Καραγιάννη  Αβραάμ Παπαδόπουλος


12/11 «Το κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου
 Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου Παίζει ο Φώτης Μακρής.


13-14/11«Την λένε Εύα»
Ο βίος  της  Εύας Κουμαριανού με την ίδια επί σκηνής μαζί της επί σκηνής ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Μποσκοίτης. Το τραγούδι της παράστασης το έχει γράψει η Λένα Πλάτωνος και  το ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου.  Ηθοποιοί: Εύα Κουμαριανού, Αντώνης Μποσκοΐτης


15/11 «ΝΙΝΑ2» 
Η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, ανακαλεί σχέσεις και πρόσωπα που ορίζουν τη σημερινή ταυτότητα της και δίνει όλες τις πληροφορίες μια σύγχρονης ψυχανάλυσης του εγώ, μέσα από την αγάπη της για το θέατρο και την υποκριτική. Πρωταγωνιστεί η Κάτια Σπερελάκη. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Το θέατρο στα χρόνια της κρίσης» με τον σκηνοθέτη της παράστασης Θέμη Μουμουλίδη, τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα και τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη.


16-17/11 "La Cocinera (Η μαγείρισσα)" του Eduardo Machado
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στον ομώνυμο ρόλο. Συμμετέχουν Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ.


18-19/11 “Ο ήχος του όπλου" της Λούλας Αναγνωστάκη
 Με τη Μίνα Χειμώνα. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος. Συμμετέχουν οι Λιάνα Παρούση, Πάνος Νάτσης, Τάσος Περάκης, Έφη Κιούκη. 21-22/11«Faith» της Κείτ Ρόμπιν
 Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη με τους Παναγιώτη Μπουγιούρη και την Ζέτα Δούκα.

Όντας σίγουρος, ότι καταλάβατε ήδη τόσο τη σπουδαιότητα του θεατρικού Φεστιβάλ, όσο και την ποιότητά του, είμαι βέβαιος, ότι θα αγκαλιάσετε το θεσμό, που βγάζει τη Θεσσαλονίκη από τη ραστώνη στον τομέα των παραστάσεων και αναδεικνύει το πολιτιστικό της στίγμα! Σπεύσατε για την αγορά εισιτηρίων σας! Προπώληση: θέατρο Αυλαία και viva.gr. Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 2310257218 και 6933413060.

Δεν υπάρχουν σχόλια: