INFO BANNER

ΤΑ "ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ" ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ! ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Χρόνια πολλά, "Παραλιακά"!!!


1 ΧΡΟΝΟΣ "ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ"
Ο χρόνος περνά γρήγορα, πολλές, μάλιστα, φορές γρηγορότερα απ'ό,τι μπορούμε να αντιληφθούμε! Έτσι συνέβη και μ'αυτό το μπλογκ. Ακριβώς πριν ένα χρόνο ξεκίνησαν δειλά - δειλά την πορεία τους τα "Παραλιακά". Χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία ή σχεδιασμό, κάναμε μια λακωνική δήλωση έναρξης λειτουργίας, χωρίς να καλοσκεφτούμε τη συνέχεια! Η βασική ιδέα ήταν το μπλογκ αυτό να περιλαμβάνει σχόλια και σκέψεις  του γράφοντα, αλλά και κάποια θέματα ή προτάσεις, που θα εστίαζαν στον τόπο διαμονής, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη.

Η ανταπόκρισή σας ήταν συγκινητική! Αγκαλιάσατε την προσπάθεια τόσο θερμά, που νιώθω , ότι κατάφερα τουλάχιστον έναν από τους στόχους μου, που ήταν να γράφω τις αναρτήσεις αισθανόμενος, ότι απευθύνομαι σε έναν "κολλητό" ή μια φίλη, ώστε να επέλθει μια ουσιαστική αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας και να είναι τα "Παραλιακά" ένα πολυσυλλεκτικό και χρήσιμο ιστολόγιο. Το αν τελικά επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα το δείξει ο χρόνος, αν και νομίζω, ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση! Η συμμετοχή σας μέσω των σχολίων στις αναρτήσεις ή το παρόν που δίνετε μέσω του πλαισίου συζητήσεων ("Κουβεντούλα") και των messengers είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία και τη βελτίωση της ύλης των "παραλιακών". Μην ξεχνάτε, ότι περιμένω τις προτάσεις σας, με ειλικρινή διάθεση προσαρμογής στις ανάγκες των αναγνωστών, διατηρώντας, ωστόσο, πάντα το ύφος γραφής μου και την παράλληλη έκφραση των προσωπικών απόψεων και προτάσεων με τεκμηριωμένο τρόπο, ώστε ν' αποτελούν βάσεις σοβαρών, αλλά και πιο εύθυμων συζητήσεων. Το σημαντικότερο στοιχείο επιτυχίας των "Παραλιακών" είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ισορροπία ανάμεσα στους προβληματισμούς, τις βαθυστόχαστες σκέψεις, το χιούμορ και την παροχή ουδέτερων μεν, χρήσιμων δε πληροφοριών για τη ζωή στην πόλη. Αυτό απαιτεί τη δική σας συνεχή βοήθεια, για να αφουγκραστούμε σωστά τις προσδοκίες σας.

Στη διάρκεια λειτουργίας αυτού του χρόνου έγιναν λάθη. Αρχικά, απλά διάβαζα τα σχόλιά σας χωρίς να απαντώ. Το αντιλήφθηκα ξαφνικά και έκτοτε σας απαντώ πάντα καλοπροαίρετα και ειλικρινά. Ζητώ επίσης συγνώμη από ένα φίλο, που μου είχε απομείνει ένα βραβείο "proximidade" νομίζω και δεν κατάλαβα, πώς λειτουργούσε, οπότε δεν έκανα τις απαιτούμενες ενέργειες να το δώσω σε άλλους μπλόγκερς και να βάλω τον αντίστοιχο κώδικα στη σελίδα μου με τα ανάλογα ευχαριστήρια. Του δίνω τη διαβεβαίωση, ότι δεν το έκανα σκόπιμα και φυσικά δε θα επαναληφθεί στο μέλλον για ανάλογες περιπτώσεις!

Είπα "μέλλον"; Άραγε τι πρέπει να περιμένετε από τα "Παραλιακά"; Θα προσπαθήσω άμεσα να ανανεώνω τακτικότερα την ύλη και να κάνω όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, ακόμη κι αν στοχεύουν απλά στη χαλάρωση όλων των αναγνωστών! Αυξάνονται στο διπλάσιο οι ώρες της ζωντανής μας επικοινωνίας, για να τα λέμε καλύτερα και συχνότερα! Ήδη μελετάται η αλλαγή της παρουσίασης του μπλογκ με την υιοθέτηση πιθανότατα τρίστηλου προτύπου και την ορθότερη ομαδοποίηση άρθρων, πληροφοριών,  widgets, για  μια πιο ευχάριστη και εύκολη περιήγηση. Τέλος, κάποιες αναρτήσεις θα υποστηρίζονται από πλουσιότερο φωτογραφικό υλικό, αν αυτό απαιτείται, π.χ. στην περίπτωση παρουσίασης καταστημάτων ή προϊόντων. Με τη ευκαιρία, θα ήθελα να τονίσω, ότι "δεν τα παίρνουμε ποτέ" από καμία επιχείρηση κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα στους σχολιασμούς μας. Τρανή απόδειξη είναι η παντελής άγνοια των επιχειρηματιών για την παρουσίασή τους εδώ! Τα "Παραλιακά" θα μείνουν ΠΑΝΤΑ έξω από τη λογική των διαφημίσεων, γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία και το μεράκι του δημιουργού τους. Με μοναδικό εμπόδιο τυχόν τεχνικούς περιορισμούς και φυσικά τις εκάστοτε περιόδους έλλειψης χρόνου ή απλά κακής διάθεσης (άνθρωποι είμαστε!) σας εγγυώμαι, πρώτα ο Θεός, ότι θα τα λέμε...Παραλιακά για πολλά χρόνια!! 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα Τζονακο.
σε φιλω!
η θεια!

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

Να'σαι καλά, βρε, θεία μου! Πάντα τυπική!! Πρώτη-πρώτη κατέφθασες!! Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!

xalki είπε...

Χρόνια πολλά, αξιόλογο μπλογκ από αξιόλογο άτομο!

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

@xalki Και όταν οι ευχές και η εκτίμηση αυτή προέρχονται από ένα ακόμη πιο αξιόλογο άτομο, του οποίου το μπλογκ αποτελεί για πολλούς από εμάς σημείο αναφοράς, τότε η σημασία τους είναι πολλαπλάσια!! Σ'ευχαριστώ πολύ!!

Σοφία είπε...

Χρόνια πολλά κι από μένα!

Global Greek είπε...

Καλως σε βρήκα, χρόνια πολλά στο ιστολόγιο και χαιρετισμούς από το Σουλτανάτο του Ομάν !

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΑΝΤΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

@Σοφία Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου! Ελπίζω να μας επισκέπτεσαι συχνά!

@GlobalGreek Σουλτανάτο του Ομάν; Ουααααάου!! Οι πιο "εξωτικές" και εντυπωσιακές λόγω προέλευσης ευχές, που έλαβα προς το παρόν!! Σ'ευχαριστώ πολύ!! Καλώς σε βρήκα και θα χαρώ να τα λέμε συχνά!!

@JK Ο SKROUTZAKOS Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, φίλε μου!! Πάντα με εντυπωσιάζεις με την ευγένεια και την τυπικότητά σου!! Να έχεις ένα καλό βράδυ!!

kokorakia είπε...

Χρόνια Πολλά και απο εμένα,φίλε Γιάννη.
Εύχομαι πάντα καλές αναρτήσεις.
Καλώς σε βρήκα, ελπίζω να τα λέμε συχνά.

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

@kokorakia Καλώς σε βρήκα! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Σίγουρα θα τα λέμε συχνά - πυκνά!! :)

KitsosMitsos είπε...

Χρόνια πολλά! Να γράφουμε, να διαβάζουμε! Όλα τα καλά!

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ, KitsosMitsos για τις ουσιαστικές ευχές σου, που δίνουν όλη τη διάσταση της διαχρονικότητας και της αμφίδρομης επικοινωνίας στο Blogging!! Να'σαι πάντα καλά!!

to papagalaki είπε...

Χρόνια πολλά και από μένα!

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

@to papagalaki Ευχαριστώ πολύ και σένα για τις ευχές σου!! Καλή εβδομάδα!!