INFO BANNER

ΤΑ "ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ" ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ! ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008

Ραδιοφωνικές περιπλανήσεις 2


Η έναρξη του  OffRadio αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη για πολλούς λόγους. Κατ’αρχήν στελεχώνεται με μια σειρά παραγωγών, που απομακρύνθηκαν με επεισοδιακό τρόπο από τον καταξιωμένο πλέον Republic 100,3. Υπήρχε, λοιπόν, ήδη το ακροατήριο, το οποίο ήθελε να ακούσει και πάλι τις οικείες φωνές του Νίκου Κομνηνού, της Ντέμης Παπαδοπούλου, της Μιρέλλας Κάππα και τόσων άλλων! Η δεύτερη ιδιότητα που κάνει το OFFRADIO τόσο ξεχωριστό είναι το γεγονός, ότι  εκπέμπει μόνο μέσω διαδικτύου.  Πραγματικότητα πολύ διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική, όχι όμως τόσο και στην Ελλάδα, που τουλάχιστον στην περίπτωση του OFFRADIO  ήταν μονόδρομος, αφού και η μπάντα των FM της Θεσσαλονίκης είναι κορεσμένη και επιπλέον άδειες δε δίνονται. Αντίθετα, συμφώνα με το νέο χάρτη συχνοτήτων, θα περιοριστούν οι εκπεμπόμενοι σταθμοί στους μισούς!! Είπατε τίποτα για την αναγκαιότητα του ψηφιακού ραδιοφώνου (DAB) και στην Ελλάδα?


Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας,
η μουσική του σταθμού κινείται στα γνώριμα στυλ των Electro, Alternative και Indie Pop/Rock. Οι επιλογές είναι πάρα πολύ καλές και τα σχόλια των παραγωγών τόσα, ώστε να μην κουράζουν τον ακροατή. Στην ιστοσελίδα του σταθμού υπάρχει και το λεγόμενο
Shoutbox, όπου μπορούμε να συνομιλήσουμε παράλληλα και μ’άλλους ακροατές του σταθμού περί ανέμων και υδάτων και ενίοτε με την παρέμβαση-σχόλιο του παραγωγού.

 
Ωστόσο, ένας αποκλειστικά ιντερνετικός ραδιοσταθμός σημαίνει αυτόματα αποκλεισμό της δυνατότητας ακρόασης απ’όλους, ιδιαίτερα  στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να ακούσουμε το
OFFRADIO απλά με ένα τρανζιστοράκι ή το ενσωματωμένο ραδιόφωνο του κινητού ή του αυτοκινήτου. Πέρα από τον player, που λίγο-πολύ έχουμε λύσεις, χρειάζεται και ασύρματη σύνδεση στο INTERNET, που προς το παρόν σημαίνει και κατανάλωση ακριβά κοστολογούμενων data για χρήση από λίγους. Έτσι, το δυνητικό κοινό περιορίζεται στους κατόχους υπολογιστή στο σπίτι ή το γραφείο, ενώ η τεχνογνωσία στα στοιχειώδη του Η/Υ , ίσως λίγο και το είδος της μουσικής, το περιορίζει περαιτέρω  σε νεαρές ως μέσες ηλικίες.

 

Προσωπικά, ευχόμαστε να πετύχει το εγχείρημα, ώστε να έχουμε μία ακόμη ποιοτική επιλογή διπλά στον Republic 100,3 και τον 88μισό. Μέχρι τότε, αν μπορείτε, «αφήστε το HiFi και πιάστε το WiFi», όπως λένε χαρακτηριστικά οι παραγωγοί του OFFRADIO! Ακούστε το σταθμό:

1)    http://live.onestreaming.com/offradio      με  WINDOWS MEDIA PLAYER

2)    http://64.124.106.254:8030/listen.pls         με  WINAMP.    

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η πόλη τελικά γεννά πολύ αξιόλογες προσπάθειες που δείχνουν το μέλλον.
Υπάρχει και το Echoes.gr από το 2007...σύμφωνα με το site του σταθμού.
Πολύ καλή μουσική και τέλειος ήχος!

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

Με πρόλαβες! Σκόπευα να ασχοληθώ μ'αυτήν την όντως αξιόλογη διαδικτυακή προσπάθεια σε προσεχή ανάρτηση! Συμφωνώ και επαυξάνω,λοιπόν...

Νίκος είπε...

Just for info...
Το echoes.gr υπάρχει ήδη και στο κατάλογο του Nokia Internet Radio.
Όσοι έχουν Nokia σειράς N & E μπορούν να ακούν και από εκεί σχεδόν όπου βρίσκονται.
Μπράβο στα παιδιά! Μόνο του τίτλους
από τα τραγούδια δεν μας δείχνουν (??) αλλά με ένα e-mail απαντάνε σχεδόν αμέσως.